Aelbert Cuyplaan - inwoners over de herinrichting

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft de Aelbert Cuyplaan laten herinrichten. Bij deze herinrichting is aandacht besteed aan de parkeersituatie, de verkeersveiligheid, de rijsnelheid en de groenvoorziening (bomen). Buurtbewoners konden vooraf deelnemen aan een bijeenkomst (inloopavond) en er hun ideeën over herinrichting delen. Op basis daarvan werd een herinrichtingsplan gemaakt, dat inmiddels uitgevoerd is.

Conclusies

Het project herinrichting Aelbert Cuyplaan wordt in het algemeen gewaardeerd met een ruime voldoende (7,1). Over de uitvoering van de werkzaamheden en het resultaat zijn de inwoners goed te spreken. Voor de mogelijkheid tot inbreng zijn de inwoners en communicatie wordt een voldoende rapportcijfer gegeven van 6,4-6,8.
Over de ligging en het aantal van de parkeerplaatsen is men het meest tevreden, de groenvoorziening scoort iets minder.

In totaal 57% van de deelnemers aan het onderzoek vindt dat ze voldoende bij het project betrokken werden, en 17% geeft aan dat dit onvoldoende is gebeurd.

De helft is tevreden over het eindresultaat. Drie op de tien is echter niet tevreden over het resultaat. Verder is men tevreden over de bereikbaarheid van de woning tijdens de herinrichting (83%) en vond men de herinrichting hard nodig (70%). Voor de helft heeft de herinrichting geleid tot een betere woon- en leefomgeving, een derde is het daar niet mee eens.