Dordrecht aantrekkelijker om te wonen

Volgens de nieuwste Atlas voor gemeenten is Dordrecht gestegen naar de 17e plaats op de 'woonaantrekkelijkheidsindex', de hoogste positie in de afgelopen tien jaar. In 2006 was Dordrecht nog de 30e stad op woonaantrekkelijkheid. Dordrecht is de laatste tien jaar vooral aantrekkelijker geworden door de sterke verbetering van het culturele en het culinaire aanbod.

Conclusie

Dordrecht wordt steeds aantrekkelijker om er te wonen, zo blijkt uit de 'woonaantrekkelijkheidsindex' van de Atlas voor gemeenten. In de afgelopen tien jaar is Dordrecht op 'woonaantrekkelijkheid' te midden van de 50 grootste gemeenten 13 plaatsen gestegen, van een 30e positie in 2006 naar een 17e positie nu in 2015.

Twee factoren zijn verantwoordelijk voor de gunstige ontwikkeling van Dordrecht op de woonaantrekkelijk: het culturele en het culinaire aanbod. De grote investeringen in het culturele aanbod (Energiehuis) in de afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat Dordrecht op deze indicator zeer sterk is gestegen van de 36e (in 2006) naar de 18e positie (nu in 2015). En in de afgelopen tien jaar is in Dordrecht ook het culinaire aanbod en de culinaire kwaliteit sterk verbeterd. Hierop is Dordrecht gestegen van een 31e naar een 16e positie.