Zoekresultaten

406 resultaten voor ‘’

 • Verkiezingsuitslagen Drechtsteden

  Volgt de regio de landelijke trends? Of wijkt het af van het landelijk beeld? Zijn er grote veranderingen ten opzichte van de uitslag 2014? Het Onderzoekcentrum Drechtsteden zet in deze factsheet de uitslagen per partij en per gemeente op een rij. Twee opvallende uitkomsten: de combinatie van de partijen SGP/ChristenUnie wint regionaal drie zetels. De lokale partijen blijken in de regio iets te verliezen (een zetel), terwijl ze landelijk juist winst behaalden. De PVV die in Dordrecht aan de verkiezingen meedeed behaalde daar drie zetels. Bij de landelijke partijen (CDA, VVD, PvdA, D66, Groen Links en SP) zijn in de Drechtsteden verder nauwelijks verschuivingen.

 • Personeelsplanning 2017

  Sinds 2014 beschikken medewerkers binnen het Drechtstedennetwerk over een SPP-categorie. Die geeft aan of de medewerker stabiel functioneert, zich moet ontwikkelen, vrijwillig mobiel is of verplicht mobiel. Dit alles om de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers te vergroten en organisaties over geschikte medewerkers te laten beschikken. In deze rapportage laten we zien hoe de verschillende organisaties binnen het netwerk dit instrument gebruiken en toepassen. Ook kijken we naar de ontwikkeling van de vaste formatie en de inhuur alsmede de interne en externe mobiliteit.

 • Veiligheid in Dordrecht

  pdf, 2MB
 • Dordrecht – Openbare ruimte Dordrecht

  De kracht van de samenleving wordt steeds belangrijker. De gemeente Dordrecht is overtuigd van die kracht en zoekt naar een nieuwe balans in de rolverdeling tussen de overheid en de samenleving. Er komt meer ruimte voor initiatieven uit de samenleving. Van de andere kant moet de gemeente ook opnieuw bezuinigen waardoor er ook een financiële noodzaak is om nieuwe afspraken met de stad te maken. Vandaar dat het Onderzoekcentrum Drechtsteden de mening peilde van het Bewonerspanel Dordrecht.

 • Particuliere huursector

  In de woonstrategie van de Drechtsteden uit 2014 wordt onder meer aandacht gevraagd voor de rol van partners op de woningmarkt. Eén van die partners is de belegger. Beleggers kunnen voorzien in woningaanbod in de marktsector voor middeninkomens. Hun kansen op de woningmarkt moeten breder in beeld worden gebracht. Voor de uitwerking van de woonstrategie is daartoe inzicht gewenst in de voorraad particulier huurwoningen. Deze factsheet geeft een eerste verkenning van de particuliere huursector in de Drechtsteden.

 • Bekendheid sociale voorzieningen

  pdf, 1MB
 • Alblasserdam

  pdf, 3MB
 • Monitor Sociaal Drechtsteden 2017

  pdf, 3MB
 • Cliëntervaringsonderzoek Vivera wijkteams

  November 2015 is het Vivera wijkteam begonnen in de gemeente Zwijndrecht. De gemeente wil graag weten hoe cliënten de ondersteuning door het Vivera wijkteam ervaren. In 2016 deden wij hier onderzoek naar. In 2017 hebben wij dit onderzoek herhaald.

 • HI-Ambacht – Bomen in Hendrik-Ido-Ambacht

  pdf, 611kB