Spring naar inhoud

Senior onderzoekers/adviseurs

dr. B.J.M. (Bart) van der Aa

Bart van der AaBart van der Aa studeerde in 2000 af als sociaal geograaf aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daar verdedigde hij in 2005 ook zijn proefschrift over het Unesco Werelderfgoedverdrag. Sinds 2008 werkt hij bij het Onderzoekcentrum Drechtsteden. Als senior onderzoeker is leefbaarheid en veiligheid zijn themagebied. Bart is vaste ‘sparringpartner’ en adviseur van Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden.

t. (078) 770 3902


drs. E.L. (Liesbeth) Heering Liesbeth Heering

Liesbeth Heering studeerde analytische demografie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij heeft gewerkt bij het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI),  de gemeente Rotterdam en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Bij het Onderzoekcentrum Drechtsteden werkt zij als onderzoeker en adviseur op het sociale domein. Liesbeth is een ervaren projectleider en heeft ervaring met vragenlijstonderzoek, procesevaluaties en het leiden van focusgroep gesprekken.

T (078) 770 3917


drs. K.F.J. (Kristel) Kuijstermans-LambregtsKristel Kuijstermans Lambregts

Kristel Kuijstermans-Lambregts is sinds 2017 werkzaam bij het Onderzoekcentrum Drechtsteden als onderzoeker. Zij studeerde Vrijetijdwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg en volgde daarna de master Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen. Na haar studie heeft ze gewerkt als project manager bij marktonderzoeksbureau GfK. Bij het Onderzoekcentrum Drechtsteden houdt ze zich bezig met onderzoeken op het sociale domein.

t. (078) 770 3907


drs. D.V.J. (Daan) Massie

Daan MassieDaan Massie studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft daar in 2010 de master Beleidsonderzoek afgerond. Hij is bij de rekenkamer Rotterdam als onderzoeker begonnen en daarna als senior onderzoeker gaan werken bij het onderzoeksbureau van de rekenkamer(commissie) van de gemeente Dordrecht. Daar heeft hij de afgelopen jaren diverse bedrijfsvoering- en beleidsonderzoeken uitgevoerd. Sinds eind 2013 is Daan gedetacheerd bij het Onderzoekcentrum Drechtsteden.

t. (078) 770 3921  


drs. J.M.A. (Jan) Schalk

Jan SchalkJan Schalk studeerde politicologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is aan de Universiteit Utrecht als socioloog afgestudeerd. Als senior onderzoeker is hij sinds 1988 werkzaam bij het Onderzoekcentrum Drechtsteden, waar hij onderzoek doet op het gebied van wonen, milieu en openbaar bestuur. Daarnaast is Jan ambassadeur voor Dordt Duurzaam.

t. (078) 770 3914


drs. I.A.C. (Ingrid) Soffers

Ingrid SoffersIngrid Soffers is afgestudeerd in de economische psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Sinds 1999 werkt zij als onderzoeker bij het Onderzoekcentrum Drechtsteden. Hier houdt zij zich vooral bezig met onderzoek op het terrein van leefbaarheid en veiligheid, en klanttevredenheidsonderzoeken. Binnen het OCD is zij het aanspreekpunt voor het omnibusonderzoek en het Bewonerspanel.

t. (078) 770 3916


drs F.W. (Frans) Winterwerp

Frans WinterwerpFrans Winterwerp is ruimtelijk econoom en werkt sinds 1988 als senior onderzoeker bij het Onderzoekcentrum Drechtsteden. Daarvoor was hij werkzaam bij het Nederlands Economisch Instituut. Frans is gespecialiseerd in onderzoek op de themagebieden economie en arbeidsmarkt, cultuur en de Dordtse Binnenstad.  

t. (078) 770 3918