Spring naar inhoud

Benchmarken, ok. Maar waarmee?

een peer en een appelOnderzoeksresultaten van de Drechtstedengemeenten worden geregeld afgezet tegen het gemiddelde van de regio. Gezien de bestuurlijke samenwerking en de ligging van de gemeenten ligt dit voor de hand. Maar lijken de Drechtstedengemeenten ook inhoudelijk op elkaar? Met De bijzonderheidskaart van Nederland van Bureau Louter is nu voor elke gemeente duidelijk op welke tien andere gemeenten ze het meest lijken. Goede input voor het Onderzoekcentrum Drechtsteden om te bezien in hoeverre de Drechtstedengemeenten op elkaar lijken.

Wat blijkt uit onze analyse? Het is voor Drechtstedengemeenten niet altijd even logisch om zich te vergelijken met het regionale gemiddelde. Elke Drechtstedengemeente lijkt weliswaar op minimaal één andere gemeente uit de regio, maar dit zijn er nooit meer dan drie. Drechtstedengemeenten lijken soms meer op andere Zuid-Hollandse gemeenten.

Drechtstedengemeenten laten zich het beste vergelijken met één of meerdere Drechtstedengemeente aangevuld met, afhankelijk van het onderwerp, andere gemeenten. In de factsheet geven we een overzicht met welke gemeenten elke Drechtstedengemeente zich goed kan vergelijken.

Benieuwd naar de factsheet? Klik dan hier.

Voor meer informatie over het onderzoek, kunt u contact opnemen met Bart van der Aa T (078) 770 3902 of Frans Winterwerp (078) 770 3918