Spring naar inhoud

De opbrengst van een jaar Strategische personeelsplanning

Met de eind 2013 ingevoerde Strategische personeelsplanning en de gekleurde poppendaarbij behorende SPP-categorie├źn werken de Drechtstedengemeenten, de GRD, de DG&J en de OZHZ gezamenlijk aan de organisatie van morgen: de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plaats. Het Onderzoekcentrum Drechtsteden analyseerde in opdracht van de afdeling  P&O van het Servicecentrum Drechtsteden de indeling van medewerkers in SPP-categorie├źn over het jaar 2014. Zijn medewerkers die zich verder wilden ontwikkelen daarin geslaagd? Vonden medewerkers die niet meer op de goede plek zaten een alternatief?

Momenteel is ruim de helft van de medewerkers gecategoriseerd als stabiel, moet bijna tien procent zich verbeteren, is iets meer dan een kwart vrijwillig mobiel en moet bijna tien procent van de medewerkers uitzien naar een andere baan of organisatie.

Ten opzichte van de eerste meting zien we de meeste veranderingen in de categorie 'verplicht mobiel': bijna 40% van de medewerkers met deze SPP-categorie verliet het netwerk of zit nu in een andere SPP-categorie. De SPP-categorie 'moet verbeteren' kent juist een lage uitstroom. Vier op de vijf medewerkers in deze categorie zit daar voor het tweede jaar op rij in.

De vrijwillig mobiele medewerkers zijn het vaakst intern mobiel door te wisselen van functie, afdeling of organisatie. Met een interne mobiliteit van 120 medewerkers (4,5%) zit de regio op het landelijke gemiddelde.

Er zijn duidelijke aanwijzingen dat niet van alle medewerkers in het netwerk de SPP-categorie is geactualiseerd. Om de strategische personeelsplanning tot een succes te kunnen maken, is een juist en compleet beeld wel een absolute voorwaarde.

Benieuwd naar alle resultaten? Download dan hier het onderzoek.

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met Bart van der Aa (OCD) (078) 770 3902 of Hans Leijs (078) 770 3909