Spring naar inhoud

Open Data in de Drechtsteden

Open data DrechtstedenHet Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD) en Chief Information Office (CIO) organiseerden vorige week donderdag 18 december de regionale startbijeenkomst voor Open Data in de Drechtsteden. De conclusie …. er valt niet meer aan te ontkomen. Ook de Drechtsteden zullen actiever data gaan vrijgeven voor hergebruik!

Collega’s uit de regio, ervaringsdeskundigen met Open Data van de gemeente Eindhoven, een ontwikkelaar van apps met Open Data en een raadslid uit de gemeente Dordrecht deelden kennis over Open Data en bespraken nut en noodzaak van Open Data.

Actiever data vrijgeven

Hoe we dat gaan doen wordt in opdracht van het ONS-D verder uitgewerkt door OCD en CIO in nauwe samenwerking met alle belanghebbenden, maar de contouren werden 18 december al duidelijk:

• We maken regionale afspraken over hoe we data gaan publiceren, vindbaar en herbruikbaar maken, welke dataverzamelingen we publiceren en welke dus niet.
• Parallel hieraan gaan we op zoek naar toepassingen met de data die helpen acute knelpunten op te lossen of die voorzien in nieuwe behoeften. Dit kan volgens een experimentele, laagdrempelige, lerende aanpak.

Voor wie de presentaties er (nog eens) op na wil kijken:

PDF-bestandOpen data in de Drechtsteden - Ton Mol
PDF-bestandOpen data in Eindhoven - Joop Bruurs
PDF-bestandROBIN open data - Reind van Olst