Spring naar inhoud

Tevredenheid bewoners, een vergelijking van vijf projecten

foto rioolbuizenIn de afgelopen jaren heeft Stadsbeheer van de gemeente Dordrecht vijf gebieden, waarvan vier in Sterrenburg voorzien van een nieuwe riolering en/of een nieuwe inrichting. Stadsbeheer wilde graag weten of dit naar de tevredenheid van de inwoners is gebeurd. Het Onderzoekcentrum Drechtsteden deed hier onderzoek naar.

Daaruit blijkt dat de bewoners over het algemeen redelijk tevreden zijn. Zij geven de projecten gemiddeld een 7,0. De tevredenheid heeft vooral betrekking op resultaat. De bewoners zijn wat minder te spreken over de werkelijke invloed op de inrichting en de doorlooptijd. Een korte doorlooptijd spaart kosten en levert bewonerstevredenheid op.

Daarnaast is de aanbeveling gedaan om meer aandacht te besteden aan de nacontrole op het resultaat, bijvoorbeeld na een regenbui of 's avonds als er veel auto's geparkeerd zijn. Waarbij ook handhaving (toezicht) ingezet kan worden om in de nieuwe situatie eerst te waarschuwen, en daarna eventueel te bekeuren bij te hard rijden of verkeerd parkeren.

Klik hier voor de factsheet 'Tevredenheid bewoners, een vergelijking van vijf projecten'.

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met Jan Schalk (078) 770 3914.