Spring naar inhoud

Zwijndrecht aan de slag met verbetersuggesties uit onderzoek

foto hondenbeleid Zwijndrecht

De gemeente Zwijndrecht heeft in het afgelopen jaar diverse verbetersuggesties uit het onderzoek hondenbeleid van het OCD uitgevoerd of in studie genomen. Eind mei zijn de actiepunten naar aanleiding van het onderzoek met de Gemeenteraad besproken.

Zo is gestart met het vaker inzetten van de hondenpoepzuiger (1 dag per week i.p.v. 1 dag  per maand). Hierdoor zijn er duidelijk minder meldingen van hondenoverlast.

Een tweede verbeterpunt betrof de bebording van losloopgebieden. Het bleek dat er nog weleens een bord verdwijnt. Daarop is nu gecontroleerd en waar nodig zijn nieuwe borden geplaatst.

Op de website van de gemeente Zwijndrecht zijn de kaarten waarop de losloopgebieden en voorzieningen staan aangegeven, aangepast en nu voor inwoners en hondenbezitters per wijk te downloaden.

In twee wijken (Noord en Centrum) waar hondenbezitters relatief ver van de losloopgebieden wonen en men ook het meest ontevreden was, wordt een pilot gestart om omheinde losloop-speelgebieden voor honden te realiseren.

De uitvoering van de actiepunten passen op dit moment binnen het budget dat er is voor het hondenbeleid.

Klik hier voor de factsheet Evaluatie hondenbeleid Zwijndrecht

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Jan Schalk, senior onderzoeker, 078-7703914.