Spring naar inhoud
 • Partner voor beleid

  Partner voor bestuur en beleid

Het Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD) is kennispartner voor bestuur en beleid voor de Drechtsteden, maar ook voor andere gemeenten en organisaties. We ondersteunen bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid met onderzoek, advies en informatie. We kennen de belangrijke spelers, ontwikkelingen en uitdagingen in de regio en daarbuiten.

We hebben bijna 50 jaar ervaring!

Nieuwsoverzicht

 • infographic higlights OCD

  Blik op 2018

  In 2018 heeft het Onderzoekcentrum Drechtsteden heel veel gedaan. Bekijk hier de highlights van al onze onderzoeken en andere activiteiten in de regio Drechtsteden.

   
 • foto poster

  Symposium Energie beweegt ons allemaal!

  De aanmelding is geopend! Op donderdagmiddag 3 oktober presenteren we de nieuwe Gemeentelijke Duurzaamheids Index en zijn er workshops over actuele thema's, zoals over aardgasvrij, hoe doe je dat?, de Klimaatmonitor en mobiliteit. Het Symposium is in de Duurzaamheidsfabriek van Dordrecht. U kunt zich ook aanmelden via de poster.

   
 • save the date Syposium 03-10-2019

  Nieuwsbrief en Save the date: Symposium Duizend Duurzame Daden 3 oktober 2019

  Onlangs verscheen de nieuwsbrief Duizend Duurzame DadenLees over de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex en het Symposium.Zet het vast in uw agenda: op 3 oktober 2019 vindt het tweede Symposium Duizend Duurzame Daden plaats! Het thema is: Energie beweegt ons allemaal.