Onderzoek met ouderen, voor ouderen

1 oktober - Het is vandaag Nationale Ouderendag. Een dag waarin ouderen in het zonnetje gezet worden. Dat kan op verschillende manieren. Maar op welke manier kun je daar als gemeente aan bijdragen? Daarvoor heb je inzicht nodig in de behoeftes van de senioren. De gemeente Sliedrecht werkt daarom samen met het Onderzoekcentrum Drechtsteden, om juist dat te achterhalen.

Liesbeth Heering, Senior Onderzoeker, vertelt: ''De gemeente Sliedrecht bereidt zich voor op een toekomst met een groeiend aantal ouderen. Omdat er nog weinig bekend is over de groep senioren (65 jaar en ouder) heeft de gemeente het OCD gevraagd een onderzoek uit te voeren met drie doelen. Inzicht krijgen in het profiel van de Sliedrechtse senioren, hoe deze groep er in de toekomst uit zal zien en wat hun huidige en toekomstige behoeften zijn."

Naast het vragenlijstonderzoek onder de doelgroep, zijn er ook gesprekken gevoerd met professionals in de ouderenzorg. Verder worden er deze maand gesprekken gevoerd met een aantal senioren uit het vragenlijstonderzoek. Deze ouderen hebben aangegeven door te willen praten over hun situatie en wensen voor nu en in de toekomst. Liesbeth kijkt uit naar deze stap van het onderzoek. "Op deze manier levert het onderzoek ook echt iets op!"
 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw gemeente? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!